2017 12 13 Tömőben Szentmiséből az evangélium és homilia

Mt 11,30 "Az én igám édes, és az én terhem könnyű."

Csak pár perc, de nagyon fontos dolgot érthetünk meg benne! Mit is jelent számunkra ez az ige! Meghökkentő a mondanivalója és fontos!

Dr. Roska Péter
Kapcsolodó hanganyag:
   
2017 12 09 Evangelizáció Anarcson

Köszönjük Urunk ezt a napot, melyet csodálatosan megáldottál!

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
 
      
      
 
2017 11 15 Nehézségek, megpróbálások a lelki életben

A nehézségek és megpróbálások mindig is kísérői Krisztus követőinek. A megtisztulás folyamatában nincsenek sablonok egyediek és személyre szabottak. Ha nem is látunk tisztán Isten jelzőköveket helyez el utunk mentén. Isten Igéje vezet! "Szavad fáklya a lábam elé, világosság az utamon. (Zsolt 119,105)

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
   
Az Egyház tiltja a híveknek többek között, hogy titkos társaságok tagja legyen... ezzel kapcsolatos állásfoglalásokat olvashatunk az alábbiakban

1.)    Az Elefántcsontparti Püspöki Konferencia iránymutatása (részletek) „Lehet valaki tudatosan keresztény és rózsakeresztes? NEM! Ugyanaz az ember nem lehet egyszerre hitében meggyőződött keresztény és tanaiban meggyőződött rózsakeresztes. Ha valaki azt gondolja magáról, hogy egyszerre keresztény és rózsakeresztes, tévedésben van vagy keresztény hitét, vagy rózsakeresztes meggyőződés&eacut...

Püspöki Konferenciák
 
      
      
 
2017 10 21 Evangelizáció Egerben a Szt. Bernáth ciszterci templomban

Az evangelizáció hanganyaga letölthető. Köszönjük Urunk, mert csodálatos napunk támadt!

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
   
Keresztekről tanításhoz Szt. Pio atyától

Szt.Pio atya tanácsai: Még ha a világ fejtetőre állna is, ha mindent elborítana a sötétség, és a világ lángba borulna és káoszba süllyedne is - semmi sem nyugtalaníthatja lelkedet, hiszen Isten veled van, és erejével megtart a harcban... „Emlékezzünk arra, hogy a kiválasztott lelkek osztályrésze a szenvedés. A szenvedést keresztényként kell viselnünk. Ez...

P. Mieczyslaw Piotrowski SChr
 
      
      
 
2017 10 18 A keresztekről

Az Istentől kapott kereszteket a következők fényében kell látni:        "Az én igám édes, és az én terhem könnyű." (Mt 11,30)

A munkahelyi keresztek többségét nem Isten adja, hanem elszenvedjük. Ha meghallgattad, feltétlenül olvasd el a következő írásos anyagot!

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
   
2017 09 20 Isten erszágáról 2.

A második rész

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
 
      
      
 
2017 09 06 Isten országáról

A tanítás témája megkívánja a részletes kibontást ezért több részesre terveztem.

Varró István
Kapcsolodó hanganyag:
   
2017 08 26 Béke Királynője búcsú ünnepe a Tömőben.

Csödálatos ünnepünk volt! Többektől hallottam, hogy érezték hogy a Szűzanya sétál közöttünk.Magam is ezt éltem meg. Nagyon áldott különleges ünnepnapunk volt, amolyan igazi ünnep, Kevés rá a szó! Sok visszajezést kaptunk. Volt aki azt mondta az egész homilia neki szólt, mástól pedig, hogy a Szentségimádáson akiket látott maga körül mindenki sirt. Halleluja!

Dr. Roska Péter ; Varró István
Kapcsolodó hanganyag: